2015-02-26 19.17.09-1

Hei – Ystävällisin terveisin

Festivaalituottajan sähköpostissani on tällä hetkellä karvaa vaille 300 sähköpostiviestiä, joista ensimmäinen on päivätty toukokuulle 2014. Näihin sähköposteihin eivät lukeudu kymmenet jo poistetut, tai alakansioihin siirretyt viestit. Viestien joukossa ei myöskään ole ensimmäistäkään roskapostiksi lukeutuvaa mainosviestiä tai terkkuja äidiltä, vaan kaikki ovat tiukkaa asiaa. Mitä lähemmäs festivaalit tulevat, sitä tiheämmällä syötöllä saapuneet-kansioon tippuu uusia lukemattomia viestejä.

Viestejä tosiaan, mutta millaisia? Jotkut viesteistä ovat rönsyileviä ja punaisen langan seuraaminen vaativat ankaraa keskittymistä, joidenkin lähettäjien viestit ovat lähinnä ajatusvirtaa ja tällöin pääsen arvailemaan viestien syvintä merkitystä. Tiedän itsekin kymmeniä sähköposteja päivässä lähettävänä, ettei viestien sisältö aina ole tasalaatuista. Viestin sekaan saattaa eksyä muutama typo eivätkä kaikki pisteet ja pilkut löydä aina paikalleen. Tämän ymmärtää. En kirjoittele Suomen johdon kanssa sähköpostiviestejä, minkä vuoksi en myöskään ole muodollisuuksista turhan tarkka. Jos olen käynyt pitkään keskustelua jonkun kanssa, heittäydyn rennoksi ja allekirjoitan ”Terkuin, Henna” ja voin saada vastaukseksi ”T. Jari”. Turha muodollisuus kangistaa ja ahdistaa, näinhän se on.

Kuten arvata saattaa, asiassa on yksi pieni mutta. Käyn ison osan päivittäin festivaalituottajana kirjoittamistani sähköpostikeskusteluista erilaisten johtajamiesten ja -naisten kanssa sopiakseni milloin minkäkin tilan vuokraamisesta tai kyltin ripustamisesta. ”Voi apua…”, on ollut reaktioni jo useamman kerran saadessani ensimmäistä kertaa vastauksen joltain edellä mainituista johtajaihmisistä. Miksikö? Millainen oma reaktiosi olisi lukiessasi vastausta tiedusteluun mahdollisuudesta vuokrata edullista toimistotilaa viikoksi ja vastaus olisi seuraava:

ei ole
gp

Viesti on toki hyvin informatiivinen, kuten hyvän sähköpostiviestin kuuluukin. Mutta missä on kohteliaat pienet eleet kuten ”Hei, Ikävä kyllä minulla ei ole tarjota sinulle tiloja kyseiselle viikolle. Ystävällisin terveisin, Gustav Pettersson”? Loistavat poissaolollaan pahoittaen mieleni. Onneksi valtaosa viesteistä on asiallisia, informatiivisia ja kaikin puolin mukavia lukea ja onneksi nykyään mediakasvastusta tarjotaan jo peruskoulussa ja hyvälle sähköpostiviestillekin on olemassa kaava. Voimmeko kuitenkaan luottaa siihen, että nyt etuhampaattomat Emmat ja Onnit oppivat tästä aivot rapistuttavasta tekniikka- ja someajasta huolimatta viestimään toistensa ja meidän, tulevaisuuden johtajaihmisten kanssa yhtään sen paremmin?

The youth is the hope of our future?

2015-02-26 19.25.10-1
Huom. gp:n nimi muutettu yksityisyyden suojaamiseksi.

Posted in Blogi and tagged , , , , , .