Papereita

Festivaalinäytelmän valinta

21.01.2015 klo 19.58

Ryntään hikisenä ulos kuntosalilta toppapukuun pakkautuneena ja juoksen vesipullo kädessä parin korttelin matkan Rampille, jäsenkokous alkaa parin minuutin kuluttua. Ego-salissa käy kuhina, sillä paikalle on tavallisista jäsenkokouksista poiketen saapunut suuri määrä jäseniä. Syy on selvä – tänään valitaan Rampin edustaja festivaaleille. Kun hieman myöhässä istahdan katsomon reunalle, avaa teatterin puheenjohtaja Arttu kokouksen klo 20.09.

Käsiteltäviä kohtia kokouksessa on vain muutama ja kokouksen puheenjohtajaksi valittu Anne paukuttaa kohdat läpi reippaasti turhia lätinöitä sallimatta. ”Ja seuraavaksi käsitellään kohta kahdeksan, eli festarinäytelmän valinta – Ehdokkaiden esittely sekä mahdollisesti äänestystavan valinta ja äänestys.”, puheenjohtaja lukee esityslistalta. Ego-sali on hetken yllättävän hiljainen. Edustusnäytelmän paikka on kunnioitettu ja haluttu, sillä ammattitaitoisen raadin arvion ja  hyödyllisen palautetteen lisäksi katsomossa istuu vaasalaisia teatterin ystäviä ja ylioppilasteatterilaisia Suomen jokaisesta kolkasta. Ehdolle asettuu kolme näytelmää, joista kaksi ovat tekijöidensä kirjoittamia keskenään hyvin erilaisia kantaesityksiä ja yksi palkitun suomalaisen näytelmäkirjailijan yksi tunnetuimpia teoksia. Jokaisella työryhmällä on mahdollisuus esitellä teos ja perustella, miksi ramppilaisten tulisi valita juuri heidän produktionsa festivaalien edustusnäytelmäksi.

Jokainen työryhmä tietysti haluaa festareille, mutta meidän tulisi nyt näytelmää valitessa miettiä minkälaisen näytelmän Ramppi teatterina haluaa muulle festarikansalle näyttää. – Sanna

Kaikkien lisäkysymysten jälkeen käydään lyhyt ja kiivas keskustelu äänestystavan valinnasta saaden lopulta tulokseksi suljettu lippuäänestys ja suora vaalitapa. Mikäli yksikään ehdokkaista ei ensimmäisellä äänestyskierroksella ole saanut yli 50% annetuista äänistä, pidetään suoran vaalitavan mukaisesti toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen kesken. Tällä kertaa Rampilla ei toista kierrosta tarvita – ääniä annettiin yhteensä 27, joista voittanut näytelmä keräsi 14 ääntä. 12 äänen saalilla ei haastaja jäänyt äänestyksessä kauas edustuspaikasta. Vaalissa annettiin yksi tyhjä ääni.

Kokouksen puheenjohtaja päätti kokouksen 21.05. Hikikarpalot otsaltani olivat tuohon mennessä jo kuivuneet ja kasvojen kirkuvan punainen sävy laskenut jännittävistä hetkistä  huolimatta lähelle normaalia. Festivaalinäytelmä on nyt valittu ja ylpeänä julkistamme tiedon 01.02.2015!

 

Odottavin terveisin,
Henna

Posted in Blogi.